Het thee-ei

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Het thee-ei heb ik een paar maanden geleden speciaal gekocht om te gebruiken bij het maken van mijn stoofpot. Zoals je in mijn recept kan lezen, maak ik gebruik van kruidnagels. Elke keer als ik mijn stoofpot had gemaakt, was ik daarna even bezig om de kruidnagels uit de stoofpot te vissen, en ik hoopte dan dat ik ze ook allemaal had gevonden. Bij de zoveelste keer dat ik hiermee bezig was, bedacht ik, ik heb een thee-ei nodig.

Het kan best dat ik het ergens gelezen heb maar ik zou niet meer weten waar. Het gaat bij de kruidnagel om de smaak. Het thee-ei heeft gaatjes, daar gaat water door heen,  het trekt de smaak van de inhoud, et voila, het thee-ei is een prachtige oplossing. De kruidnagels geven in zo’n ei toch de smaak af, maar je hebt hem er in 1 keer uit gehaald. Overigens, een thee-ei heb je nog voor geen 2 euro gekocht.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.