Jachtschotel met rode kool

Een makkelijk recept waarin je de overgebleven stoofpot goed kan verwerken.Ingredi├źnten

  • Stoofpot (zie recept stoofpot)
  • Rode kool
  • aardappels
  • melk
  • nootmuskaat naar smaak (maar wees voorzichtig)
  • zout naar smaak
  • boter of olijfolie voor het invetten van de ovenschaal

Benodigdheden: ovenschaal, pan en stamper
Bereidingstijd 40 minuten

De stoofpot kan de volgende dag verwerkt worden in een jachtschotel met rode kool, een ovenschotel. Je kunt kiezen uit rode kool uit een potje, of voor verse rode kool, maar dan moet deze natuurlijk eerst gesneden, gewassen en gekookt zijn. In principe gebruik je de oven alleen maar om het eten verder door te garen en warm te maken.

Verwarm de over voor op een temperatuur van 125-150 graden.  Schil en snijd de aardappels, kook deze ongeveer in 15 minuten in water met een klein beetje zout. Giet de aardappels af, voeg wat nootmuskaat en melk toe en stamp de aardappels tot een smeuige puree.
Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over de schaal, vervolgens doe je hetzelfde met de rode kool en als laatste met het stoofvlees. Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.