In de keuken met Canvas

Te zien: dinsdagavond 16 maart om 20.30 uur op Canvas.

Op 16 maart wordt helaas de laatste aflevering uitgezonden van het programma ‘In de keuken’, gepresenteerd door Wim Opbrouck. ‘In de keuken’ is een portrettenreeks over Belgische topchefs. Het idee achter het programma is simpel, en juist daarom zo goed: laat een kok twee gerechten maken en laat deze gerechten ook door thuiskoks bereiden. Wat komt daar dan van terecht?

Wim gaat op bezoek bij topchefs, in dit gedeelte is de chef aan het woord. Waarom kookt hij zoals hij kookt en wat is de drijfveer van de chef-kok? Het gerecht dat centraal staat wordt door de chef uitgelicht en met de door de kok geschreven receptuur en boodschappenlijst gaat Wim naar een vriend. Die  tracht in de eigen keuken en met een eigen invalshoek het gerecht te bereiden aan de hand van het ontvangen recept.  Volgens Wim Opbrouck, die zowel de creatie van de chef als van de thuiskok mag proeven, komt de smaak veelal overeen. Het resultaat ziet er echter vaak anders uit.
Klik hier voor meer informatie en recepten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.