Tomaten ontvellen

Je kunt natuurlijk een blikje gepelde tomaten kopen bij de supermarkt, maar zo af en toe kom je er niet onderuit om verse tomaten te gebruiken. Zoals in mijn recept vispotje maak ik hier gebruik van verse tomaten, maar die moeten eerst ontveld zijn. Hoe doe je dat nu het makkelijkst?

Zet een pannetje met water op het vuur en laat het water koken. Leg dan voorzichtig met een lepel de tomaten in het kokende water. Laat de tomaten voor een paar minuten koken, giet de tomaten af en laat ze even afkoelen. Pel vervolgens de velletjes van de tomaten, en voila je hebt ontvelde tomaten.
NB, tijdens het koken zie je al dat de velletjes van het vruchtvlees los laat, maar je moet ze echt even af laten koelen, want anders brand je je handen.
Wil je het proces versnellen, laat dan de tomaten na het afgieten schrikken onder stromend koud water.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.