Bordeaux wijnen

Uitkijken met Bordeaux! Daar wordt nogal wat narigheid gebrouwen. Stugge, tannineuze, wrange rode wijnen van ongeinteresseerde of domkoppige wijnboeren. Hebben we echter een goede Bordeaux te pakken, en daar zijn er gelukkig heel veel van, dan is het ook meteen prinsjesdag! Diep rode, fluweelzachte, tongstrelende heerlijkheden. Wijnen die we gemakkelijk tien jaar kunnen bewaren. Niets vergeleken bij de nietszeggende, modieuze slobbers waar veel supermarkten tegenwoordig vol mee staan. Goede Bordeaux, dat zijn traditioneel gemaakte, mooie echte wijnen! Die staan als een huis! Gemaakt met een combinatie van voornamelijk Cabernet-Sauvignon en Merlot-druiven. Dik sap met een volle en rijke smaak, een prachtige neus en een lange afdronk! Er is haast geen betere wijn in de wereld. Of het zou, maar zeg dat nooit in de Bordeaux, een Bourgogne moeten zijn!

Er zijn vele soorten Bordeaux. Goede Bordeaux is te koop voor onder een tientje tot ver daarboven. Het verschil zit hem, afgezien van de kwaliteit, in de appellation. Bordeaux of Bordeaux Superieur ontlopen elkaar weinig.  Mag in de supermarkt een tientje kosten. Cru Bourgeois is weliswaar een officiele classificatie maar zegt in de praktijk niets over de kwaliteit. Grand Vin zegt dat de maker van de wijn het een grote wijn vindt en verder niks. De onwrikbare classificatie Grand Cru is een ander verhaal. Dat betekent dokken! Trek de knip maar open want dit zijn de dure jongens van de Gironde: de Medoc, de Haut-Medoc en de Graves. Allemaal Bordeaux wijnen. Maar van 1 fles van zo’n topwijn geniet je meer dan 12 flessen van middelmatige kwaliteit! Dus drink ondanks de prijs regelmatig een mooie Bordeaux Grand Cru!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.