Speklappen in zoetzure saus

6 grote speklappen
2 uien
1 grote prei
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels sweet chilisaus
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel citroensap
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sambal oelek
1 teen knoflook uitgeperst
3 dl. water
olijfolie

Voor erbij: rijst of mie

Benodigdheden: koekenpan, hapjespan
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Snijd de 2 uien fijn en de prei in halve maantjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan en roerbak de fijngesneden ui en prei voor 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder en de gemberpoeder toe en bak 1 minuuut door. Voeg de bruine suiker, sweet chilisaus, ketjap manis, citroensap en de sambal oelek toe en pers boven de pan de teen knoflook uit. Roer alles goed door en schenk de 3 dl water erbij. Roer alles nog eens goed door, zet het vuur laag en laat de saus pruttelen.
Verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de speklappen ongeveer 10 minuten, keer de speklappen regelmatig om. Na het bakken de speklappen in de breedte in reepjes snijden. Voeg de reepjes speklap toe bij de zoetzure saus en laat nog voor 3 minuten doorwarmen.
Lekker met atjar.

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.