Tiramisu met brioche

2 eidooiers
3 eetlepels suiker
200 gram mascarpone
70 ml marsala (te verkrijgen in kleine flesjes bij de slijter)
100 ml slagroom stijfgeslagen
300 gram brioche
cacaopoeder
water

Benodigdheden: 2 grote kommen, mixer, garde, langwerpige of vierkante schaal, eischeider
Voor 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten plus 6 uur wachttijd

Breek 2 eieren, scheid het eigeel van het eiwit en doe het eigeel in een grote kom. Voeg daarbij 3 eetlepels suiker en roer dit met de garde goed, doe de mascarpone erbij en 50 ml marsala en klop het mengsel goed door tot een dikke room.
Klop de slagroom met een mixer tot de slagroom stijf is en voeg dit toe bij het mascarponemengsel en roer dit nog eens goed door.
Snijd de brioche in plakken van 1,5 cm. Leng de overgebleven marsala aan met een beetje water. Leg op de bodem van de schaal een eerste laag brioche en besprenkel de plakken met de aangelengde marsala. Smeer hierover een eerste laag van het marscarponeroom en leg hierop weer een paar plakken brioche. Bsprenkel deze ook weer met de aangelengde marsala en bedek de schaal af met het marcarponeroom. Bestuif het geheel met cacaopoeder en zet de schaal in de koelkast. Laat de tiramisu minstens 6 uur opstijven.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.