Omelet

4 eieren
1 zakje mix voor Boerenomelet (Knorr)
1 kleine prei
150 gram champignons
2 grote plakken gekookte ham (bijvoorbeeld yorkham) aantal is afhankelijk van de grote
4 plakken kaas
boter om in te bakken
4 boterhammen

Benodigdheden: 1 koekenpan met deksel, schaal en garde
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen als avondmaaltijd/ voor 4 personen voor lunch

Breek de eieren en doe ze in een schaal, klop ze los met een garde, voeg de mix voor boerenomelet toe en doe er een heel klein beetje water bij. Meng alles goed. Snij de prei in halve maantjes en de champignons in plakjes en voeg dit toe bij het eimengsel.
Verhit de boter in de koekenpan en schenk het eimengsel egaal in de pan. Laat het een halve minuut stollen en zet daarna het vuur laag. Leg de deksel op de pan. Na 10 minuten keer je de omlet om. Let op! De onderkant moet dan goudbruin zijn en de bovenkant van de omlet niet meer vloeibaar. Is dit het geval dan keer je de omelet (met behulp van een bord)  in de pan om en je legt de plakken kaas en ham op de omelet. Leg de deksel nog voor 3 minuten terug op de koekenpan en laat intussen de kaas zacht worden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.