Pasen

De commercie speelt al jaren in op het feit dat ergens in het voorjaar een weekend is dat Pasen heet. Een feestelijk weekend, waarbij mooie maaltijden een grote rol spelen. Het gegeven dat tijdens Pasen Jezus uit de dood is opgestaan, is nog maar bij een steeds kleinere groep mensen bekend. Zelf ben ik niet gelovig en beschouw Pasen als een mooi weekend en vier dan dat het voorjaar begonnen is. De tijd dat de vogels weer fluiten en de bloemetjes bloeien. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak en tijd voor mooie lekkere frisse gerechten.

De warme maaltijdsalade die afgelopen week onder de rubriek ‘aanbiedingen van de week’ stond is een goed voorbeeld hiervan. Maar ook hangop met kletskop en perzik vind ik echt een toetje om bij weg te dromen van mooie lentedagen en van wat de zomer ons straks gaat brengen.

Ook staan de paasspecials van de supermarkten vol met aanbiedingen van lekker afbakbrood. Zeker kopen, en met een zelfgemaakte salade is dat een lekker begin van de avond. En vooruit, omdat het Pasen is, ook een eierrecept!
Eetsmakelijk!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.