Kiphachee

500 gram kipfilet/ kipfiletblokjes
3 middelgrote uien
2 appels (elstar)
2 eetlepels bloem
2 kruidnagels
peper en zout naar smaak
1 tablet runderbouillon
3 dl water
olijfolie om in te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: hapjespan met deksel
Voor 4-6 personen

Snijd de uien in blokjes, schil de appels en snijd deze ook in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes, of gebruik kant en klare kipfiletblokjes.Meng de blokjes kip met de bloem en kruid de kip met peper en zout. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de uien toe en bak deze nog voor 4 minuten mee. Voeg de appel toe, de kruidnagel en schenk het water bij de kip. Verkruimel de runderbouillon boven de kip, roer alles goed om en laat het geheel voor 20 minuten zachtjes sudderen.

Lekker met rodekool en gekookte aardappels

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.