Peren in vanillesiroop

6 eetlepels suiker
6 dl water
een half vanillestokje, in lengte opengesneden of 2 theelepels vanille-aroma
geraspte schil van 1 citroen
citroensap van 1 halve citroen
4 stevige peren

Voor erbij: vanilleijs met kletskop of huisgemaakt amarettini-ijs

Bereidingstijd: kleine 3 uur (inclusief afkoelen)
Benodigdheden: kookpan, schaal
Voor 4 peren/ personen

Bereidingswijze
Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten en zet apart. Breng het water in een middelgrote pan aan de kook, voeg de suiker, het vanillestokje of de vanille-aroma, de citroensap en rasp toe. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop 5 minuten op hoog vuur koken. Voeg de peren toe, en laat deze 20 minuten op laag vuur koken, zodat ze zacht zijn maar niet tot moes zijn gekookt. Haal de peren uit de siroop en doe ze in een schaaltje. Zeef de siroop met behulp van een theezeef, zodat de citroenrasp eruit is, en schenk de siroop over de peren zodat deze verder in de peren kan trekken. Zet de peren voor minstens 2 uur in de koelkast.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.