Vissoep met courgette en pangafilet

400-600 gram pangafilet
1 ui
1 kleine courgette
5 tomaten
3 stengels bleekselderij
1 grote pot witte bonen in water
3 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
2 tablet visbouillon
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak
1,5 liter water
olijfolie om in te bakken

Bereidingtijd: 40 minuten
Benodigdheden: soeppan
Voor 4-6 personen

Snijd de uien fijn, de tomaten in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snijd de pangafilet in blokjes. Zet alle ingredienten apart.
Verhit de olijfolie in de pan, fruit eerst de ui en voeg daarna de andere groente toe samen met de takjes tijm en de laurier. Bak dit voor 5 minuten. Verkruimel de bouillonblokjes over de groente en schenk het water erbij roer alles goed door en doe de deksel op de pan. Laat de soep ca. 20 minuten op laag vuur koken. Roer zo af en toe de soep.
Ondertussen spoel je de witte bonen af met water en laat de bonen uitlekken.
Na 20 minuten verwijder je de tijm en de blaadjes laurier. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de witte bonen toe en de blokjes pangafilet en laat de soep weer koken. Zorg ervoor dat de soep blijft koken maar zet het vuur wel laag. Kook de soep nog voor 10 minuten.
Lekker met stokbrood.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.