Verse worst met pittige tomatensalsa

1 Verse worst
boter
0,5 dl warm water

Voor de tomatensalsa
4 trostomaten
1,5 theelepel sambal oelek
1/2 rode ui
2 theelepels verse koriander
sap van een halve citroen
zout naar smaak

Benodigdheden: koekenpan, vleestang en 2 schalen
Bereidingstijd: 30 minuten (incl tempereren)
Voor 4 personen

In een schaal heet water schenken en hierin de verse worst 5 minuten laten liggen (tempereren). Hiermee voorkom je dat de worst gaat scheuren tijdens het bakken. Boter in de koekenpan laten smelten, worst in de pan doen en aanbraden tot de worst lichtbruin is. Het vuur lager zetten en 0,5 dl warm water toevoegen. Vuur weer hoog zetten en beide zijden ongeveer 10 minuten bakken. Gebruik voor het draaien een vleestang, in ieder geval niet met een vork in de worst prikken!
Ondertussen de tomaten ontvellen en klein snijden. Pel de ui en snijd deze ook fijn. Doe de ui en de tomaten in de schaal, bestrooi de groente met de korianderblaadjes, voeg de citroensap, sambal en zout toe en hussel de salsa goed door.

Lekker met gebakken aardappels.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.