Oranje boven!

Nog even en het hele land is weer oranje gekleurd en daarbij kan het diner niet achterblijven. Voor degene die wat langer in de keuken wil staan, hierbij een suggestie voor een oranje driegangenmenu: een verrassende pittige worteltjessoep, procureur met mangcochutney, oranjesalade en knoflookaardappeltjes uit de oven en als toe een oranje vlaflip. Bij de koffie dan de zeer grote chocoladeflik serveren en je avond kan niet meer stuk.

Voor hen die geen zin hebben in zo’n uitgebreid diner, heb ik een oranjecurry samengesteld. Deze milde zoetige curry kan je makkelijk een dag van te voren maken en eigenlijk wordt het dan nog lekkerder omdat de kruiden dan goed in de curry kunnen trekken. Op koninginngedag zelf is het dan alleen een kwestie van opwarmen.

Hierbij kondig ik meteen de nieuwe rubriek aan, nieuw op de voorpagina: Het seizoen. Dit keer als thema Oranje boven!
Na koninginnedag staat de seizoensgroente asperge centraal en geef ik een paar goede aspergerecepten weg.

   

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.