Worteltjessoep

1 bos bospeen
1 ui
1 theelepel verse gember fijngehakt
2 knoflookteentjes in dunne plakjes gesneden
1 theelepel komijnpoeder
10 draaien van de chilipepermolen (o.a. te koop bij de AH)
zout naar smaak
250 ml kokosmelk
750 ml water
1 tablet kruidenbouillon verkruimeld
olijfolie om in te bakken
verser koriander ter garnering

Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden: 1 hoge kookpan en staafmixer
Voor 4 personen

Snijd de wortel en knoflookteentjes in plakjes, de ui in kleine blokjes en de gember in zeer kleine stukjes, zet alle ingredienten apart. Verhit de olijfolie in de kookpan en fruit de ui, de wortel en de plakjes knoflook samen voor 4 minuten. Voeg de komijnpoeder, de fijngesneden gember en de chilipeper toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, water en de kokosmelk. Kook de worteltjes voor 20 minuten. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer de soep, proef de soep en voeg eventueel nog wat chilipeper toe. Verwarm de soep daarna nog voor een paar minuten. Serveer de soep in kommen en strooi en verse koriander over.

Tags:,

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.