Gebakken sperziebonen

700 gram verse sperziebonen
3 eetlepels olijfolie extra virgine
1 sjalot
1 teen knoflook
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Benodigdheden: 1 kookpan
Bereidingstijd: 15 minuten
voor 4 personen

Snijd van de sperziebonen de zijkantjes af en maak de sperziebonen schoon. Zet de pan op het vuur met ruim water en een beetje zout, wanneer het water kookt voeg je de sperziebonen toe en kook je deze voor 5 minuten. Giet ze af en spoel ze onder stromend koud water.
Ondertussen snijd je de sjalot en de platte peterselie zeer fijn. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de sjalot met de uitgeperste teen knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de sperziebonen toe en laat ze ongeveer in 4 minuten warm worden. Voeg de fijngehakte peterselie, versgemalen peper en het zout toe en schep goed om.
Lekker met gebakken kip en aardappeltjes.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.