Pastasaus van kip en groente in witte wijn en room

2 kipfilet
1 prei
2 rode of groene paprika
250 gram champignons
1 dl droge witte wijn
1 dl kookroom
Pasta (Fusili, Penne, Spagetti of Farfalle)
olijfolie om in te bakken
italiaanse kruiden
peper naar smaak
zout naar smaak

Benodigdheden: 2 pannen, en snij gerei
Bereidingstijd: 25 minuten, incl voorbereiding.
Voor 4 personen

Snijd de kip in stukjes (eerst in reepjes van ongeveer 2 duimen breed, dan in stukjes van ongeveer 2 duimen lang). Snijd de prei in halve maantjes, de paprika in blokjes en de champignons in kwartjes. Zet alles in bakjes apart klaar.
Zet de (hapjes)pan op het vuur en laat de pan even heet worden en doe dan de olijfolie in de pan. Bak eerst in de hete olie de kip kort aan en voeg daarna de groente toe. Roerbak dit voor vijf minuten, schenk dan de wijn en room erover en schep alles een keer goed om. Breng het geheel op smaak met italiaanse kruiden, peper en zout. Zet daarna het vuur laag.
Zet de pasta op in ruim kokend water met een beetje olijfolie. Dit voorkomt het plakken van de pasta en na het koken hoef je de pasta niet af te spoelen met water. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Giet vervolgens de pasta af, verdeel het over de borden en schep hierop de kip met het vocht en groenten.
Lekker met geraspte kaas die langzaam op het gerecht smelt.

Tip: plaats eerst de borden voor ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 50 graden, het eten blijft zo langer warm.
In plaats van kookroom kan je ook creme fraiche gebruiken, dit is goedkoper maar maakt het gerecht wel machtiger.
En, mocht je nog wat over hebben, het is prima in te vriezen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.