Smoor vlees

Ik doe het niet vaak, maar af en toe met een pakje koken, vind ik wel zo gemakkelijk! En ook al duurt het gerecht in totaal 90 minuten, alleen de eerste 15 minuten ben je druk bezig, daarna is het af en toe eens omscheppen. Eetsmakelijk!

500 gram runderlappen
1 pakje boemboe voor Smoor vlees (conimex)
2 eetlepels olie
2 dl water

Benodigdheden: 1 hapjespan of wok met deksel
Bereidingtijd: 60- 90 minuten
Voor 4 personen

Snijd de runderlappen in kleine stukken. Verhit in de pan 2 eetlepels olijfolie, wanneer de olijfolie heet is voeg je de stukjes rundvlees toe. Braad de stukjes voor 2 minuten en voeg vervolgens 250 ml water en de boemboe toe. Schep alles goed om en laat het koken. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Laat het rundvlees in 75 minuten sudderen. De laatste 15 minuten haal je de deksel van de pan en laat je het wat indikken.

Lekker met rijst en de komkommer-paprikasalade

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.