Pastasaus van worst, tomaat en mozzarella

500 gram braadworst
500 gram tomaten
2 rode spaanse peper
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel italiaanse kruiden
2 bollen mozzarella
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
desgewenst een beetje suiker
1 dl water
olijfolie om in te bakken

Benodigdheden: grote pan met deksel en schaaltjes voor de ingredienten
Bereidingstijd: 40- 50 minuten
Voor 4-6 personen

Eerst het voorbereidende werk: De worst moet ontvelt worden, kerf hiervoor met een scherp mes overlangs een snee in de worst, houd de worst even onder koud water en trek het vel van de worst af. Snijd de worst in stukken van 4 cm.
Snijd de tomaten en de uien fijn en zet beide in aparte schaaltjes klaar. Snijd de spaanse peper overlangs en verwijder de zaadlijsten en de witte zaadjes snijd de peper in dunne plakjes. Doe dit ook bij de teentjes knoflook en zet beide in een schaaltje klaar. Doe de italiaanse kruiden samen met het zout en de peper in een ander klein schaaltje en zet deze ook klaar. De suiker kan je hierbij toevoegen maar kan je ook later, als je de saus te zurig vindt, toevoegen. Zet 1 dl water klaar.

Verhit de olijfolie in de grote pan en fruit hierin eerst de ui samen met de peper en de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de worst toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg de tomaten toe en roerbak dit geheel nog eens voor 2 minuten. Voeg het water toe en de kruiden, laat de saus koken, doe de deksel op de pan en zet vervolgens het vuur laag maar laat de saus wel koken. Laat de saus voor 30 minuten pruttelen.
Snijd de mozzarella in kleine stukken en voeg dit toe bij de saus. Laat de mozzarella in 2 minuten smelten en roer alles goed door.
serveer de saus met penne of spagetti.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.