Aspergesoep

De aspergeschillen en kontjes niet weggooien, want daar kan je nog een hele lekkere soep van maken! Voor deze soep heb ik bij het maken van de andere aspergegerechten, de aspergepuntjes afgesneden en ook in deze soep verwerkt.
Mijn vriend vind het aspergepuntje het lekkerste stukje van de stengel dus of je ze nu wel of niet aan moet laten zitten bij de andere recepten moet je zelf weten.

Kontjes van 500 gram asperges, goed geschild!
schillen van 500 gram asperges
eventueel aspergepuntjes
750 ml water
1 kruidenbouillonblokje
1 dl kookroom
versgemalen witte peper
zout naar smaak
50 gram boter
3 eetlepels bloem
eventueel peterselie of bieslook ter garnering

Benodigdheden: 2 (soep)pannen, vergiet, grote diepe schaal en garde
Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 2- 4 personen

Snijd het stugge uiteinde van de kontjes af en zet deze samen met de schillen op in heet water met een verkruimeld bouillonblokje. Laat dit voor 30 minuten koken. Zet het vergiet in de schaal, giet de bouillon af en vang de bouillon op. Haal de kontjes uit het vergiet.
Maak in de andere pan eerst een blanke roux, smelt hiervoor op laag vuur de boter en voeg de bloem toe als de boter volkomen gesmolten is, meng goed met een garde en voeg de bouillon toe. Roer goed om en voeg dan de aspergepuntjes, de kontjes en 1 dl kookroom toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat dit voor 10 minuten op middelmatig vuur staan. Schenk de soep in kommen en garneer de soep met peterselie of bieslook.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.