Aspergetaartjes

6 plakken bladerdeeg
200 gram groene asperges
6 eetlepels geraspte harde geitenkaas
150 gram hamblokjes
50 ml melk
2 eieren
versgemalen peper
boter om de springvormen in te vetten

spilterwten voor de nepvulling (blind bakken)
bakpapier

Benodigdheden: kookpan, aspergeschiller of dunschiller, 2 taartvormen van 16 cm doorsnede
Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 2 personen als hoofdmaaltijd en voor 4-8 personen als voorgerecht

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de asperges en snijd 3 cm. van de onderkant af en snijd de asperges in 3 stukken. Kook daarna in een pan met ruim water de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Vet de springvormen in en bedek ze met de plakken bladerdeeg. Leg op het bladerdeeg eerst een vel bakpapier en vul dit met spilterwten, zet dit voor 15 minuten in de oven. Haal het bladerdeeg uit de oven, verwijder het bakpapier en de spliterwten.
Verdeel de asperges en ham over de bodems. Rasp de geitenkaas en meng dit in een kom samen met de melk, de eieren en de peper en zout. Schenk het mengsel over de vulling. Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten af.

Serveer eventueel een groene salade bij.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.