Pasta met groene asperges en kip

250 gram pasta (penne)
500 g groene asperges
50 g walnoten
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 g kipfilet
2 eetlepels walnotenolie
versgemalen peper
zout naar smaak
olijfolie om in te bakken

Benodigdheden: kookpan, aspergeschiller of dunschiller, koekenpan
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 4 personen

Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges af en snijd ze vervolgens in stukken van ca. 5 cm. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de asperges in ruim kokend water voor 10 minuten en giet beide af.
Snijd de sjalotjes fijn en doe ze in een bakje, pers hierboven een teentje knoflook uit. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de walnoten voor 1 minuut, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout. In dezelfde koekenpan weer wat olijfolie verhitten en de sjalotjes samen met de knoflook in ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten. Voeg de kipfilet toe en bak het geheel in ca. 5 minuten bruin en gaar. Strooi er zout en peper over. De afgegoten pasta en asperges overdoen in een schaal en het kipmengsel toevoegen. Schenk er twee eetlepels walnotenolie over. Garneer de salade met de walnoten. De salade is zowel warm als koud lekker.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.