Hollandse haringsalade

2 haringen
1 zure appel (Granny smith)
1 klein potje gekookte bietjes
3 of 4 koude gekookte aardappelen
augurken naar smaak
zilveruitjes naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
peper en zout naar smaak
toef mayonaise
1 ei.

Bereidingstijd: 50 minuten, inclusief wachttijd
Voor 2-4 personen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 2 cm dik. Kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze goed afkoelen. Kook het ei voor 10 minuten en laat dit ook afkoelen.
Snijd de haringen in fijne reepjes. Schil de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de augurken en de zilveruitjes fijn en meng dit met de wijnazijn, olijfolie, zout en peper tot een saus. Voeg de haringen en de aardappelschijfjes toe en schik het op een schaal. Snijd de ei in plakken en garneer de salade met een toef mayonaise en de plakken gekookt ei.
Serveer de salade met geroosterde boterhammen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.