Andijviesalade met nectarines en pecorinokaas

1 kleine krop andijvie
2 rijpe nectarines
100 gram geraspte pecorinokaas (harde italiaanse schapenkaas)
2 sjalotjes
1 teen knoflook
100 ml olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn

Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 4 personen

Snijd de stronk van de andijvie en gooi deze weg. Snijd de andijvie in dunne repen en snijd deze repen zodat je mooie kleine stukken andijvie hebt. Was de andijvie in koud water en maak daarna, met behulp van een slacentrifuge, de andijvie droog.
Pel de sjalot en de knoflook en snijd beide in dunne plakjes. Verhit 100 ml olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de plakjes sjalot en knoflook totdat ze goudbruin zijn. Voeg 3 eetlepels witte wijnazijn toe, haal de pan van het vuur en laat even staan.
Boen de nectarines goed schoon en halveer de nectarine met een scherp mesje. Verwijder de pit, snijd de nectarines in dunne partjes en doe deze partjes bij de andijvie. Meng de andijvie, nectarines en de sjalottenmengsel en strooi hierover de geraspte pecorino.
Eetsmakelijk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.