Tortilla’s uit de oven

500 gram rundergehakt
1 rode ui
2 prei
2 rode paprika
1 blikje kidneybonen
1 blikje mais
12 eetlepels sweet chilisaus
140 gram geraspte kaas
8 tortilla’s
peper en zout naar smaak
olijfolie

8 vellen aluminiumfolie ter grootte van de tortilla’s

Bereidingstijd 40 minuten
voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Pel de ui en snijd deze in blokjes. Verwijder het dakje en de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de prei in halve maantjes, was ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Zet alles in schaaltjes apart. Open de blikjes mais en kidneybonen en laat laatste uitlekken in het vergiet.
Zet de pan op het vuur, doe wat olijfolie in de pan en laat deze eerst heet worden. Bak hierin de gehakt rul, voeg daarna de ui, paprika en de prei toe en roerbak dit geheel voor 3 minuten op middelmatig vuur. Daarna voeg je de mais, de kidneybonen, de zoete chilisaus, en de peper en zout toe. Zet het vuur iets lager en laat het ongeveer 5 minuten door bakken, blijf regelmatig omscheppen.

Smeer alle vellen aluminiumfolie lichtjes in met olie en leg daarna op elk vel 1 tortilla. Vul de tortilla’s met de saus, schep hiervoor de saus in het midden van de tortilla en strijk de saus van boven naar beneden. Strooi over de saus de geraspte kaas. Vouw de buitenkanten van de tortilla’s naar binnen zodat je een wrap krijgt en wikkel hier omheen de aluminiumfolie. Leg de tortilla’s in de voorverwarmde oven voor 10 minuten. Haal de pakketjes uit de oven en haal voorzichtig het folie van de tortilla’s af. Serveer ze op een mooi groot bord met een frisse salade.
Voor de liefhebber: serveer met extra chilisaus en/of crème fraiche.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.