Pittige perziksaus

4 rijpe perziken
1 tomaat
1 kleine rode Spaanse peper
1 sjalotje
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
verse bieslook
zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:
Voor 4 personen
Benodigdheden: Staafmixer of keukenmachine, aluminiumfolie.

Voorbereiding: Breng in een pan ruim water aan de kook. Schil de perziken en verwijder de pitten, snijd 3 perziken in stukjes. Kerf de tomaat in, dompel deze onder voor enkele seconden in het kokende water, spoel daarna af onder koud stromend water en ontvel de tomaat. Snijd deze daarna in vieren en verwijder de pitjes. Maak de peper schoon, halveer de peper in de lengte en verwijder de pitjes. Snijd de peper in dunne reepjes. Sjalotje pellen en snipperen.

Bereidingswijze: Verhit in een braadpan de olie. Fruit de sjalot voor ongeveer 1 minuut zachtjes, pers de teen knoflook over de sjalot, voeg koriander, kaneelpoeder en komijnpoeder toe en bak dit al omscheppend ca. 1 minuut mee. Roer hier door de perzikstukjes, de tomaat, helft van de peperreepjes, peper en zout naar smaak en 1,5 dl water. Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt voor ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Pureer het mengsel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
Snijd de andere perzik in stukjes en knip de bieslook in delen van ca. 1 cm. Roer de perzikstukjes door de saus en bestrooi de saus met de bieslook en de rest van de peperreepjes.
Lekker bij o.a. verse worst, ander varkensvlees of gevogelte.
De saus kan warm of koud gegeten worden en kan voor enkele dagen in de koelkast worden bewaard.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.