Kipspiezen met mango

1 grote kipfilet
1 kleine mango
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel japanese sojasauce
1 eetlepel zoete chilisaus

Bereidngstijd: 15 minuten, 60 minuten om te marineren, 15 minuten op de BBQ
Voor 6 kipspiezen
Extra nodig: aluminium BBQ plaat

Maak de kipfilet schoon en dep deze af met keukenpapier. Snijd de kipfilet in gelijke kleine stukken. Meng voor de marinade de olijfolie, japanase sojasauce en de zoete chilisaus voeg hiertoe de stukjes kipfilet en laat de kip voor minimaal een uur marineren.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit af. Snijd de plakken mango in gelijke stukken. Rijg aan een spies eerst een stukje kip, daarna een stukje mango en herhaal dit een paar keer. Leg de kipspiezen op een aluminium BBQ plaat, leg dit op de hete BBQ en laat de kipspiezen gaar worden in ongeveer 15 minuten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.