Gewokte ossenhaas op oosterse wijze

350 g ossenhaaspuntjes
1 kleine ui
100 g peultjes
100 gram gemengde paddestoelen (oesterzwammen, shii-takes, champignons)
1/2 struikje paksoi
4 eetlepels olie
1 zakje Mix & Wok sauce oester knoflook van Amoy (supermarkt)*

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2-3 personen

Laat de ossenhaaspuntjes op kamertemperatuur komen, snijd ze daarna in reepjes. Pel de ui en snijd deze in de lengte in smalle reepjes. Maak de peultjes schoon en dop de beide uiteinden, veeg de paddestoelen schoon en snijd deze in plakjes. Paksoi wassen en droog maken. Snijd het witte gedeelte in plakjes en het blad in reepjes.

Wok goed verhitten en 2 eetlepels olie over de bodem laten uitvloeien. De ossenhaasreepjes in 1 minuut al omscheppend rondom dichtschroeien. Vlees overhevelen op een bord. Verhit in de wok de rest van de olie. Roerbak de groenten in ca. 8 minuten, schep de ossenhaas door de groenten en schenk de oestersaus erbij en laat het geheel nog voor 2 minuten doorwarmen. Serveren met rijst of mie.

* Geen zakje Mix & Wok kunnen vinden? Gebruik dan 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel japanese sojasaus, een uitgeperst teentje knoflook en een theelepel bruine basterdsuiker.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.