Gestoofde hamlappen met sperziebonen

500 gram varkenslappen
2 uien
4 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
500 gram sperziebonen
4 el olijfolie
1 laurierblad
2 tl gedroogde rozemarijn
2 tl gedroogde tijm
halve eetlepel wijnazijn
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout en peper naar smaak
1 koffielepel allesbinder

Bereidingdtijd: 60 minuten
Voor 4 personen

Bereiding
Snijd de hamlappen in niet al te kleine blokjes en snipper de uien en de knoflook. Doe de olijfolie in een braadpan en braad hierin de varkenslappen aan. Hevel het vlees over op een bord en fruit de ui en knoflook in de braadpan. Als deze glazig zijn gefruit, voeg dan de inhoud van de blik gepelde tomaten toe en laat het geheel op middelhoog vuur 4 minuten stoven. Hevel het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, rozemarijn, tijm, wijnazijn, wijn en het bouillon toe. Breng verder op smaak met zout en veel versgemalen peper, doe de deksel op de pan en laat het geheel voor ongeveer 45 minuten stoven. Voeg de laatse 5 minuten een koffielepel allesbinder toe en laat de saus een beetje inkoken.
Ondertussen de speziebonen schoonmaken en halveren. Blancheer ze voor 5 minuten in ruim water met zout. Giet ze daarna af en laat ze even afkoelen. Voeg ze daarna aan het vlees toe. Warm het geheel door voor 10 minuten, verwijder dan het laurierblad en serveer.
Lekker met rijst of gekookte aardappels maar ook met zelfgemaakte friet.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.