Pasta met gehakt, courgette en paprika uit de oven

400 g gehakt (naar keuze)
2 sjalotjes
2 kleine uien
peper en zout
125 gram verse geitenkaas
100 gram gemalen kaas
1 blik gepelde tomaten
1 kleine courgette
2 gele paprika
2 takjes verse basilicum
100 gram plakjes raclette
25 gram boter
3 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak
200 gram fusili

Bereidingstijd: 60 minuten, waarvan 20 minuten in de oven.
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de uien en sjalotjes en snijd deze fijn. Snijd de blaadjes basilicum fijn en zet deze in een schaaltje klaar.
Verhit in een stoofpan 25 gram boter met een eetlepel olijfolie en fruit hierin 1 ui. Haal de pan van het vuur en voeg het lamsgehakt, de fijngesnipperde sjalot, de fijngesneden basilicium, de verse geitenkaas en 1 dl water toe. Meng het geheel goed. Zet de pan weer op het vuur en laat de inhoud op een zacht vuurtje gaarsudderen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Breng verder op smaak met peper en zout.

Bereid ondertussen de groente: maak de courgette en de paprika schoon en snijd in grove stukken. Verhit olijfolie in een hapjespan en sudder hierin de ui, paprika, courgette en de gepelde tomaten zachtjes voor 30 minuten. Voeg peper en zout toe en desgewenst wat suiker om de zurigheid van de tomaten op te heffen.

Kook ondertussen de pasta in water voor 8 minuten. Doe de pasta in een vergiet en spoel de pasta af onder koud stromend water.

Vet een ovenvaste schaal in met boter. Leg op de bodem een dun laagje van vlees, leg hierop een laagje gebakken groente (zonder vocht), leg hierop de plakjes raclettekaas. Bedek dit met een laagje pasta. Leg hierop weer een laagje vlees, daarop een laagje groente, schenk 1 soeplepel vocht over de groente. Dek dit af met een laagje pasta en strooi hierover de gemalen kaas.
Zet de schotel voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.