Mosselen in witte wijn

2 kg mosselen
400 gram mosselgroente (wortel, ui, prei, sellerie)
peper en zout naar smaak
2 teentjes knoflook uitgeperst
100 ml kookroom
100 ml water
250 ml witte wijn

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen (reken 1 kg p.p.)

Was de mosselen onder stromend water, let hierbij op dat de mosselen sluiten. Als ze niet sluiten dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Je kunt de mosselen helpen met sluiten door met een lepel op de bolle kant van de mossel te tikken.
Doe in een mosselpan of een andere grote pan de groente, peper, zout, knoflook, water, kookroom en witte wijn samen en breng het aan de kook. Zodra dit kookt voeg je de mosselen toe en kan de deksel er op. Laat de mosselen voor een kleine 10 minuten koken, totdat de schelpen helemaal geopend zijn.
Serveer met brood of frieten en een mosselsausje.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.