Smakelijk Antwerpen

Bollekesfeest, Antwerpen Proeft en gewoon de stad Antwerpen met haar cafe’s en restaurants, het smaakte goed afgelopen dagen. De bagage terug naar huis werd aangevuld met banketkoekjes bekend als Antwerpse handjes en Elixer ‘d Anvers. Vol met smakelijke herinneringen van Bollekes de Koninck, kalfswangetjes, zwezerik, venusschelpen, mosselen en meer moesten wij zondag de terugreis aanvaarden.

Hieronder een impressie van wat Antwerpen en in het bijzonder het Bollekesfeest, ons bracht.

Bacino
Nog even een speciale vermelding voor het taverne-restaurant Bacino. Daar waar Marco vier jaar geleden voor het eerst mosselen proefde, smaken ze nog steeds op zijn best. Het restaurant is gevestigd op de Torfburg nummer 5, verscholen in een klein straatje vlakbij de Grote Markt. Wanneer je naar Antwerpen gaat dan moet je dit plein wat betreft het eten vergeten en dit Vlaams restaurantje proberen. Voor 40 euro de man, inclusief fooi, hadden we een prima rose, mosselen op 5 verschillende wijze bereid en als toe een eerlijke en heerlijke appeltaart met ijs en slagroom. Bovendien gaat hier de cappucino of welke koffie dan ook standaard vergezeld van een lekker advocaatlikeurtje. Als je daarnaast beseft dat tegenwoordig bij elk ander restaurant in Antwerpen een portie mosselen over de 20 euro kost, is dit restaurant een echte aanrader! Reserveren is dan ook gewenst.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.