Britts aardbeien-frambozentrifle

Trifle is een traditioneel Engels dessert. De ingrediƫnten worden in laagjes in een glazen schaal gelegd en gegarneerd met fruit of noten. Dit recept is een afgeleide hiervan.

500 gram aardbeien
250 gram frambozen
1/2 eetlepel citroensap
25 g poedersuiker
300 gram roombotercake, in plakken
50 gram custard(poeder)
65 gram suiker
1 liter melk
200 ml slagroom
poedersuiker

Benodigdheden: keukenmachine en een grote glazen schaal
Bereidingstijd: 20 minuten en 60 minuten wachttijd
Voor 4-6 personen

Meng in een bakje de custardpoeder samen met de suiker. Doe 1 liter melk in een maatbeker. Voeg hiervan 6 eetlepels melk toe aan het custard-suikermengsel en meng dit mengsel goed. Verwarm de resterende melk in een kookpan. Voeg het curstardmengsel toe aan de hete melk en breng het al roerende aan de kook. Laat het daarna 3 minuten zachtjes koken, roer zo af en toe. Laat afkoelen.

Houd een paar aardbeien en frambozen achter, was de rest van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de helft van de aardbeien in een keukenmachine samen met de helft van de frambozen, citroensap en poedersuiker en pureer dit tot een gladde saus. Hevel de saus over in een diep bord.
Snijd de andere helft van de frambozen en aardbeien in dunne plakjes.

Wentel de plakjes cake in de rode vruchtenmoes en leg de cake op de bodem van de schaal, schenk hierover nog een beetje van de overgebleven vruchtenmoes en strijk glad. Verdeel hierover de plakjes aardbei en framboos. Schenk hierover de custardvla en strijk glad. Zet de trifle minstens 1 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

Klop de slagroom stijf en verdeel dit over de custardvla en strijk de slagroom glad. Snijd de achtergehouden aardbeien en frambozen ook in plakjes. Garneer de trifle met deze plakjes rood fruit en bestrooi het fruit met een beetje poedersuiker.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.