Komkommersoep

1 grote komkommer
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
5 dl kippenbouillon
2,5 dl crème fraîche
peper en zout naar smaak
dille (1 eetlepel vers of 1 theelepel gedroogd)

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen
Extra nodig: keukenmachine

Schil de komkommer en snijd deze in stukjes. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg de stukjes komkommer en de knoflook toe en laat dit voor 5 minuten zachtjes stoven. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat de soep 15 minuten op een laag pitje staan, roer af en toe.
Als je verse dille hebt, hak dat intussen zeer fijn. Heb je geen verse dille voeg dan de gedroogde dille toe als de soep 10 minuten op staat. Na 15 minuten de komkommersoep in de keukenmachine pureren en de crème fraîche toevoegen. Breng op smaak met peper en zout en roer er tenslotte de vers gehakte dille toe, houd iets van de dille achter. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer elke kom met een beetje dille.
Als je gedroogde dille hebt gebruikt kan je de soep garneren met fijngesneden bieslook.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.