Pittige maïskolven

4 maïskolven
100 g boter licht gezouten
2 theelepels chilipoeder
3 eetlepels verse peterselie of koriander fijngehakt
zeezout grof
4 vellen aluminiumfolie

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven. Was de maïskolven en dep ze droog. Smelt in een pannetje de boter en roer hierdoor de chilipoeder en peterselie of koriander. Pannetje direct van vuur nemen. Spreid vellen aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk rondom goed met gesmolten boter. Aluminiumfolie tweemaal rond maïskolven vouwen en uiteinden dichtdraaien.
Stoom de foliepakketjes in het midden van de oven in 25 minuten gaar. De pakketjes elk op een bord leggen en voorzichtig openen. De maïskolven eventueel met nog wat overgebleven boter bestrijken en bestrooien met zeezout.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.