Gele paprikasoep met avocado

500 ml groentebouillon (1 tablet)
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 gele paprika`s
100 ml kookroom
1 avocado
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel italiaanse kruiden
1 eetlepel paprikapoeder
zout, peper naar smaak

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 3 personen

Halveer de avocado, ontpit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (ongeveer 1 bij 1 cm) en zet de avocado weg. Pers de knoflook, pel de sjalotten en snijd deze fijn. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.

Kook 500 ml water en vermeng dit met het (verkruimelde) blokje groentebouillon. Verhit olijfolie in een hoge kookpan, fruit hierin de sjalot samen met de knoflook. Voeg de paprika toe en bak enkele minuten op halfhoog vuur, voeg de kruiden toe en roerbak dit kort mee. Voeg daarna de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en verwarm de soep voor enkele minuten maar laat de soep niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schenk de soep over drie kommen en verdeel de avocadoblokjes over de kommen, serveer direct.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.