Stoofpot met courgette en kip

4 grote tomaten
800 gram courgette
2 rode peper
stukje gemberwortel
2 rode uien
4 teentjes knoflook
1 eetlepel honing
peper en zout naar smaak
2 eetlepels olie
500 gram kipfilet
1 theelepel komijnpoeder
200 ml kokosmelk
3 takjes peterselie

Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 4 personen

Ontvel de tomaten en snijd ze daarna in stukken. Snijd de ui en de kipfilet in kleine stukjes en snijd de courgette in blokjes. Schil de gember en snijd deze in dunne reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
Verhit in een braadpan olie en braad in de hete olie de kipfilet aan. Voeg de ui toe en pers de knoflook boven de pan uit. Roerbak het geheel door totdat de ui glazig ziet. Voeg dan de overige groenten en de kruiden toe, de honing en kokosmelk als laatste. Doe een deksel op de pan en laat het geheel stoven totdat de courgettes en kip gaar zijn.
Schep de stoofpot over in een schaal en bestrooi met de peterselie.
lekker met pita broodjes, naan, Turks brood of rijst.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.