Heimat- und Weinfest in Cochem

Ofwel stads- en wijnfeest in Cochem. Dit plaatsje is een kleine stad aan de Moezel in Duitsland en is een van de meest toeristische plaatsen aan de Untermosel. In deze Moezelstreek verstrijkt in principe geen enkele maand zonder dat er iets gevierd wordt. In de maanden augustus en september zijn er op- en afgaand aan de Moezel wijnfeesten. Terwijl pas in november de echte Neues weinfesten (nieuwe wijn feesten) plaats vinden. Maar de moezelwijnen geven in zijn verschillende stadia natuurlijk bijna het hele jaar door aanleiding tot feesten, hier viert men de bloei van de wijnstokken, de oogst en de nieuwe en jonge wijn.
En dan eind augustus in Cochem, das Heimat- und Weinfest, de straten staan vol met mensen en drinken tot ze… zijn. Hieronder de foto’s ter impressie.

Mocht je deze feesten toch moeten missen maar je bent in de buurt? Ga dan eens langs bij een Vinothek!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.