De Culinaire Agenda II

Het is alweer september. Ze beloven ons nog mooie dagen en met mooi nazomerweer is het dan ook heerlijk om culinaire evenementen te bezoeken. Hieronder voor de aankomende weekenden de agenda:

Weekend 9 t/m 12 september 2010
Kunsthal KOOKT, Festival voor de echte smaak, Rotterdam kosten p.p. € 14-, inclusief bezoek aan Kooktheater en bijwonen van presentaties en proeverijen.
Texel culinair, Eetfestijn en proeverij in De Koog. Lekker uitwaaien op het strand en dan genieten van de kookkunsten van de chefs van maar liefst 32 brasserieën en restaurants. Zondag is dé feestdag, waarbij een keur aan artiesten een waar straatfestival verzorgt.

Weekend 17 t/m 19 september 2010
Rollende keukens, Westergasfabriek Amsterdam, Tientallen mobiele eetgelegenheden zullen zich tot één groot openluchtrestaurant verenigen. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze bbq-camper tot rollende keukenprinsessen.
Chocolade festival, Zutphen, 19 september. Dit festijn wordt al weer voor de 8e keer georganiseerd. Maak kennis met de vele mogelijkheden van chocolade. Als chocoladeliefhebber mag je dit festijn niet missen!
FabulousFoodFestival, Haarlem, 19 september. Dit festival wil laten zien hoe culinair genieten en duurzaamheid hand in hand samen kunnen gaan. Puur, fijnproeven, streekproducten, duurzaam en eco-gastronomie (culinair genieten met respect voor mens, dier en milieu) staan dan ook centraal tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement.

Weekend 24 t/m 26 september 2010

De Nederlandse wijnfeesten, Groesbeek, derde editie. Drie dagen lang wijn, wijnbouw en feest. Dit evenement heeft een goed gevuld programma zie hiervoor de website. Onze wijnkenner Roald zal zelf aanwezig zijn op de Internationale wijnmarkt en te vinden zijn bij de stand Bula wine, specialist in Nieuw-Zeelandse wijnen.

Het eerste weekend van september was in Enschede ook één groot feest. Voor de 25e keer werd hier het Proef Eet festival georganiseerd. Etenofzo.nl was hierbij.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.