Oosterse kip met groenten

500 gram kipfilet
2 rode paprika
250 gram sperziebonen
250 gram champignons
1 bosje lente-uitjes
1 blikje mais
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels oestersaus
versgemalen peper
2 eetlepels olie

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 4 personen

Snijd de kip in blokjes. Maak de groenten schoon, snijd de paprika in kleine stukjes, de champignons en de lente-uitjes in plakjes. Sperziebonen uit een potje hebben geen voorbereiding nodig. Verse sperziebonen eerst schoonmaken, beide uiteinden afsnijden en de langere sperziebonen halveren. Kook de verse sperziebonen eerst 5 minuten voor.

Verhit de olie in de wok en bak in de hete olie de kipfilet rondom wit. Voeg de verse sperziebonen toe en roerbak het geheel voor 5 minuten. Voeg daarna de paprika en de lente-uitjes toe en bak het geheel voor een paar minuten. Voeg daarna de champignons en mais toe en laat de schotel voor 10 minuten op middelmatig vuur verder garen.
Meng voor de saus de oestersaus, ketjap manis en de peper. Schep de saus door de groenten.

Serveer met mihoen, mie of rijst.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.