Topkoks voor thuiskoks zoekt stemmers

Terwijl Topkoks voor thuiskoks deel 4 vanaf 16 oktober in de winkels ligt, is deel 3 genomineerd in de categorie beste initiatief door de vakjury van het Kookboek van het jaar verkiezing 2010. Topkoks voor thuiskoks No 03 is een handzaam, mooi vormgegeven kookboek met 52 wereldgerechten van o.a. El Bulli, Herman den Blijker en Sergio Herman. Daarnaast wordt met dit boek een goed doel gesteund: het Wereld Food Programme (WFP) waarbij elk verkocht exemplaar goed is voor 40 maaltijden voor kinderen in Malawi.

Eén van de medewerkers achter het WFP van de VN is Carola Edel. Voor 4 maanden zat zij in Malawi. Carola: “Ik was daar op 32 lagere scholen als projectleider verantwoordelijk voor het bouwen van zo’n 100 gebouwtjes die het mogelijk maken dat het WFP de kinderen kan voorzien van een dagelijkse schoollunch, voor de kinderen vaak de enige maaltijd op een dag. Hierdoor gaan meer kinderen naar school en kunnen ze zich beter concentreren waardoor de kinderen gezonder en de resultaten beter worden.

Dit weekend is bekend geworden dat ‘Topkoks voor Thuiskoks 3’ genomineerd is voor kookboek van het jaar 2010. Een resultaat waar we erg trots op zijn en een titel die we natuurlijk heel graag willen winnen. Voor de eer, maar ook voor de kans op veel publiciteit zodat we nog meer boeken kunnen gaan verkopen. En dus meer maaltijden kunnen doneren aan het WFP en de prachtige mensen in Malawi. We kunnen ‘de gouden garde’ winnen door stemmen te verzamelen. Dus ga nu naar www.kookboekvanhetjaar.nl om te stemmen.”

Door te stemmen maak je ook nog eens kans op alle winnende kookboeken, per categorie één titel. De categoriën zijn: nederlands, vertaald, chefs en beste intiatief. Tot de uitreiking op dinsdag 2 november kan je een stem uitbrengen op jouw favoriete kookboek. Doen dus!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.