Green Balls of Fire

Ze worden vaak getypeerd als ouderwets, burgerlijk, saai, niet lekker en ze voeren al jaren het lijstje van de meest gehate groenten aan. Met de opening van het spruitjesseizoen op 16 september startte land- en tuinbouworganisatie (LTO) een tegenoffensief onder de naam Green Balls of Fire. Met deze campagne wil LTO laten zien dat je met spruitjes meer kunt dan alleen koken en dat ze tegenwoordig, door de kweek van nieuwe rassen, niet meer zo scherp of bitter smaken.

En inderdaad spruitjes zijn veelzijdig en hoeven helemaal niet bitter te smaken of te stinken, het ligt er maar aan hoe je de spruitjes klaar maakt. Als je de spruitjes te lang kookt dan krijg je die beruchte spruitjeslucht, kook daarom kleine spruitjes in 3 tot 5 minuten en de grotere spruitjes in 5 tot 8 minuten. Om een papperig spruitje te voorkomen kerven we geen kruisje in de stronk!

Roerbakken, wokken, uit de oven, je hoeft ze niet enkel te koken. Je kunt ze bijvoorbeeld goed verwerken in een heerlijke curry met aardappel en ook met pasta en tomatensaus doen ze het goed of combineer spruitjes met gamba’s of gorgonzola. Kijk voor de recepten op dit weblog of anders bij

Nog niet overtuigd? Nog twee redenen om toch spruitjes te kopen en te bereiden: ze zijn spotgoedkoop en gezond.
In 100 gram spruitjes zit ongeveer 3 keer zo veel vitamine C als in 100 gram sinaasappels, ze zijn rijk aan foliumzuur en zitten vol met antioxidanten.

Eetsmakelijk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.