Gebraden karbonade met perendressing

4 karbonades
boter
1 eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper naar smaak

2 peren
2 eetlepels walnotenolie
1 eetlepel witte wijnazijn
zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidngstijd: 50 minuten (inclusief wachttijd)
Voor 4 personen

Laat eerst de karbonades op kamertemperatuur komen, haal hiervoor de karbonades een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit boter en een beetje olijfolie in een braadpan. Braad hierin op hoog vuur de karbonades eerst kort aan, zet vervolgens het vuur laag en braad de karbonades nog voor ongeveer 15 minuten. Keer de karbonades regelmatig. Bestrooi daarna met zout en versgemalen peper.
Ondertussen kan je de perendressing maken. Schil hiervoor de peren, pureer 1 peer en snijd de andere in blokjes. Meng de perenpuree met de stukjes peer, olie, wijnazijn en peper en zout tot een dressing.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.