Le Mignon

Le Mignon in Zoetermeer is Frans: Franse kaart, Franse bediening en een Franse keukenbrigade onder leiding van chefkok K. Ait-Meddour. Kortom Frans tot in de puntjes. Een inmiddels beproefde werkwijze van eigenaresse en gastvrouw Hind Jeddaoui.

In 2005 opende zij het schattige restaurantje Le Mignon in de Boterstraat in Utrecht met ruimte voor maximaal 20 gasten. In oktober 2009 kreeg zij de buitenkans om een tweede restaurant te openen in het oude centrum van Zoetermeer. Een jaar lang pendelde Hind tussen de twee restaurants. Dit werd het haar toch teveel en is het restaurant in Utrecht inmiddels aan een zwager verkocht.

Nu heeft ze alle aandacht voor het fraai ingerichte restaurant in Zoetermeer. Onder het glazen dak van de serre staan de tafels rondom een boom ruim verdeeld. Hier heb je alle privacy voor een intiem diner zonder dat je het gesprek van de buren woord voor woord kunt volgen. Zoals gezegd is de kaart Frans: salade met eendenmaagjes, carpaccio van kalfsmuis of geitenkaas in filodeeg om enkele voorgerechten te noemen. De hoofdgerechten zijn óf met vis óf met vlees maar allemaal even lekker en de dessertkaart is uitgebreid. Gelukkig kost een driegangenmenu maar 27 euro.

De bediening is snel en attent. Bij binnenkomst word je verwelkomt met een heerlijke amuse en een aperitief samen met een karaf gekoeld water. Is de laatste druppel water uitgeschonken, een nieuw karaf water staat zonder te vragen weer op tafel. Vindingrijk is één van de serveersters ook, de te warme maar overigens lekkere rode wijn wordt zonder pardon in een wijnkoeler geplaatst.

Ook al biedt het restaurant ruimte aan ruim 70 gasten, op een zaterdagavond is het er druk en loopt het tot de late uurtjes goed door. Hier is bourgondisch tafelen eerder regel dan uitzondering en daarom is Le Mignon een aanrader!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.