Fish and Chips with Mushy peas

Fish:
3 grote of 4 kleine visfilets (bijvoorbeeld panga)
200 tot 250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bloem
1 flesje donker bier (bijv een bok, dubbel, trippel, amber of guinness)
1 limoen of citroen in partjes ter garnering
zonnebloemolie

Bereidingstijd: 10 minuten
voor 2 tot 3 personen

Extra nodig: diepe koekenpan, keukenpapier

Meng met een garde in een beslagkom het bakmeel en het bier tot een glad beslag. Dep de filets droog en wentel ze 1 maal door de bloem om ze vervolgens door het beslag te halen. Verhit in een diepe koekenpan een laagje zonnebloemolie en frituur de filets in een paar minuten aan beide zijden tot ze donkerbruin en krokant zijn. Laat ze vervolgens kort uitlekken op een paar velletjes keukenpapier. Serveer met partjes limoen of citroen en bij voorkeur met zelfgemaakte frieten en mushy peas.

Mushy peas:
150 gram doperwten (potje)
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
versgemalen zwarte peper
versgemalen zout

Kook de doperwten in hun eigen vocht met de witte wijnazijn in ongeveer 10 minuten zacht (doseer de witte wijnazijn naar smaak). Pureer de zachte doperwten met een beetje olijfolie met bijvoorbeeld een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.