Lasagne met kip, prei en mozzarella

6 plakken lasagne
25 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
2 kleine kipfilets, in kleine stukken
125 gram mozzarella, in stukken
2 eetlepels fijngehakte basilicum
1 prei, fijngesneden
scheut witte wijn
200 gram crème fraîche
zout en peper naar smaak
50 gram geraspte extra belegen kaas

Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 2 personen
Extra nodig: een kleine diepe ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de lasagnebladeren 5 minuten voor. Doe hiervoor per keer 2 lasagnebladeren in kokend water zodat de bladeren niet aan elkaar vast zitten.
Laat de boter smelten, samen met 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan. Kruid de kipfilet met zout en peper en bak de kipfilet in de koekenpan goudbruin, voeg de prei toe en een scheut witte wijn en laat dit voor 5 minuten smoren.
Meng in een schaal de mozzarella, basilicum en de crème fraîche. Smeer een ovenschaal in met boter en leg op de bodem eerst een laagje kipvulling, leg hierop 2 lasagnebladeren, leg hierop een laagje van het mozzarellamengsel, leg hierop 2 lasagnebladeren, hierop een laagje kipvulling, 2 lasagnebladeren, laagje mozzarellamengsel en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas. Bak de lasagne gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Lasagne met kip, prei en mozzarella
6 plakken lasagne
25 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
2 kleine kipfilets, in kleine stukken
125 gram mozzarella, in stukken
2 eetlepels fijngehakte basilicum
1 prei, fijngesneden
scheut witte wijn
200 gram crème fraîche
zout en peper naar smaak
50 gram geraspte extra belegen kaas

Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 2 personen
Extra nodig: een kleine diepe ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de lasagnebladeren 5 minuten voor. Doe hiervoor per keer 2 lasagnebladeren in kokend water zodat de bladeren niet aan elkaar vast zitten.
Laat de boter smelten, samen met 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan. Kruid de kipfilet met zout en peper en bak de kipfilet in de koekenpan goudbruin, voeg de prei toe en een scheut witte wijn en laat dit voor 5 minuten smoren.
Meng in een schaal de mozzarella, basilicum en de crème fraîche. Smeer een ovenschaal in met boter en leg op de bodem eerst een laagje kipvulling, leg hierop 2 lasagnebladeren, leg hierop een laagje van het mozzarellamengsel, leg hierop 2 lasagnebladeren, hierop een laagje kipvulling, 2 lasagnebladeren, laagje mozzarellamengsel en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas. Bak de lasagne gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven.6 plakken lasagne

25 gram boter

1 eetlepel olijfolie

zout en versgemalen zwarte peper

2 kleine kipfilets, in kleine stukken

125 gram mozzarella, in stukken

2 eetlepels fijngehakte basilicum

1 prei, fijngesneden

scheut witte wijn

200 gram crème fraîche

zout en peper naar smaak

50 gram geraspte extra belegen kaas

Bereidingstijd: 40 minuten

Voor 2 personen

Extra nodig: een kleine diepe ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200C.

Kook de lasagnebladeren 5 minuten voor. Doe hiervoor per keer 2 lasagnebladeren in kokend water zodat de bladeren niet aan elkaar vast zitten.

Laat de boter smelten, samen met 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan. Kruid de kipfilet met zout en peper en bak de kipfilet in de koekenpan goudbruin, voeg de prei toe en een scheut witte wijn en laat dit voor 5 minuten smoren.

Meng in een schaal de mozzarella, basilicum en de crème fraîche. Smeer een ovenschaal in met boter en leg op de bodem eerst een laagje kipvulling, leg hierop 2 lasagnebladeren, leg hierop een laagje van het mozzarellamengsel, leg hierop 2 lasagnebladeren, hierop een laagje kipvulling, 2 lasagnebladeren, laagje mozzarellamengsel en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas. Bak de lasagne gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.