De Pepermolen

Vijf jaar geleden maakte eigenaar en gastheer Wilbert Hilgersom de grote stap, hij zei de financiële administratie vaarwel en opende het restaurant De Pepermolen. Zonder opleiding maar met een chefkok en kelner aan zijn zijde heeft Wilbert een mooi restaurant opgebouwd. Wilbert: “Rijk word ik er niet van maar je moet doen wat je leuk vindt”. Je kunt dan ook duidelijk merken dat hij een passie heeft voor zijn vak.
Alles wat in De Pepermolen wordt geserveerd, van het brood tot de bonbons bij de koffie, wordt in eigen keuken bereid. Van de kaart bestellen kan in De Pepermolen, maar het beste is om de chefkok Bastiaan Suurland zijn eigen gang te laten gaan. Met de keuze voor vis, vlees of vegetarisch en of je een drie tot een zes gangen menu wenst, maakt de chefkok zijn gerechten van de ingrediënten die hij op dat moment tot zijn beschikking heeft. De herfst insipreert Bastiaan om te koken met wild, gevogelte, kaas, paddestoelen enz. Het zijn niet de minste ingrediënten en komen veelal uit de regio.

De Pepermolen moet het vooral hebben van de herfst en de winter, in deze maanden loopt het goed door en is het er druk. Om het restaurant toch nog een extra boost te geven, organiseerden ze voor het eerst een herfstproeverij. Proeven van de herfstamuses van Bastiaan Suurland, polderkaas en wijn van leveranciers de kaasboerderij De Vierhuizen uit Zoeterwoude en wijnhuis Casa Silva. Een geslaagd acitiviteit en het plan is dan ook om vaker zulke proeverijen te organiseren. Houd daarom hun website in de gaten of ga er gewoon eens lekker eten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.