Mandarijnmarmalade

800 gram mandarijnen (clementines)
1 citroen
500 gram geleisuiker
1 vanillestokje
1 dl water

Bereidingstijd: 40 minuten
Extra nodig: grote jampot met schroefdeksel, hoge pan met dikke bodem

Mandarijnen en citroen schoonboenen. Met een dunschiller brede repen van schil schaven en de repen in fijne reepjes snijden. Laat in een steelpan de schilreepjes in 1 dl water gedurende 5 minuten zachtjes koken. Pel de mandarijnen, verwijder de witte velletjes en maak de partjes los. Meng de partjes in een hoge pan met dikke bodem met de geleisuiker. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het merg, vanillestokje en de schilreepjes toe aan de mandarijnen en breng het mengsel aan de kook. Roer door zodra het kookt en laat nog exact 4 minuten door borrelen. Af en toe doorroeren. Schep het schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje. Schenk de marmelade tot de bovenrand in een schone jampot. Sluit direct af en zet de pot gedurende 5 minuten ondersteboven. Keer de pot om en laat de marmelade afkoelen.

Serveer met (noten)brood, muffins of brownies.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.