Geroerbakte Hollandse groenten met krielaardappeltjes

1 kleine winterwortel
2 rode uien
125 gram champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
500 gram krielaardappels
versgemalen peper en zout naar smaak
3 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 4 personen

Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Pel de rode ui en hak deze grof. Snijd de champignons in plakjes. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika in repen en daarna in stukken van 2 cm lang.
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak eerst de plakjes winterpeen met de ui in de hete olijfolie gedurende 4 minuten. Voeg de krielaardappels toe en bak deze mee voor 4 minuten. Voeg daarna de overige groenten toe samen met peper, zout en tijm. Roerbak het geheel totdat de aardappels gaar zijn.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.