Nobelparfait

1/2 liter geklopte slagroom
4 eidooiers
merg van 1 vanillestokje
250 gram suiker
125 gram walnoten
3 eetlepels Nobeltje
1 grote appel

Klop de eidooiers samen met 100 gram suiker luchtig en au bain marie in een kom die boven een pan met kokend water hangt. De bodem van de schaal mag het kokende water niet raken. Haal het eimengsel van de pan en schep de geklopte slagroom erdoor. Voeg het merg van 1 vanillestokje toe.
Verhit in een pan met dikke bodem de resterende suiker en laat deze caramerliseren. Verkruimel de walnoten en schep dit door de caramel samen met 2 eetlepels Nobeltje. Haal dit mengsel van het vuur en laat gedurende 5 minuten afkoelen, schep dan het notenmengsel door het slagroommengsel en meng goed. Schenk het geheel in een cakeblik, bekleed met vershoudfolie, en zet de parfait gedurende 4 uur in de vriezer.
Schil de appel, snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dikke plakken. Verhit in een koekenpan een beetje boter en bak hierin de appelparten totdat ze zacht zijn.
Snijd de parfait in plakken. Serveer de plakken parfait samen met de gebakken appelparten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.